Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente Maassluis 'snoeit' mogelijk iets te veel

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019 20:05

Foto: Bea Scheurwater


De gemeente Maassluis is mogelijk iets te rigoureus te werk gegaan bij het onderhoud aan onder meer haagbeuken op de groenstrook aan de Rozenlaan. Niet alleen overtollig struikgewas is verwijderd, er zijn ook boompjes omgezaagd. Tot onvrede van diverse omwonenden, die niet vooraf op de hoogte zijn gebracht.

Of de gemeente daadwerkelijk toestemming nodig had voor het omzagen van de boompjes is niet helemaal duidelijk. Stammen die op 1,30 meter hoogte niet breder zijn dan 15 centimeter mogen zonder vergunning worden omgehaald. Aan de basis bleken diverse stammen fors breder, maar hoe dat op 1,30 meter was, is na de kap moeilijk na te gaan.

Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten nogmaals aan haar medewerkers door te geven om scherp op de maat te letten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS