Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente bezig met oplossing afvalprobleem kringloopbedrijven

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 7 november 2019 15:59

Foto: WOS


De gemeente Westland is bezig met een oplossing voor het probleem dat sinds afgelopen zomer bestaat voor kringloopwinkels die niet langer gratis hun onverkoopbare artikelen mogen weggooien bij de gemeentewerf. Het zijn feitelijk bedrijven, en de gemeente mag van de provincie geen bedrijfsafval aannemen.

Sinds Westland kringloopwinkels aan de poort weigert, zeggen deze in de problemen te komen. De winkels stellen een maatschappelijke taak te hebben en denken dat ze niet langer rendabel zijn, als ze kosten moeten maken voor het wegbrengen van de onverkoopbare spullen.

Het college van burgemeester en wethouders zegt nu te kijken naar oplossingen voor dit probleem. Een suggestie van Westland Verstandig om kringloopbedrijven aan te wijzen als inzameldienst wordt daarbij betrokken. Het college hoopt binnenkort een voorstel te kunnen voorleggen aan de gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS