Archief
WOS Media

WOS Media

Gemeente denkt aan 'flexwoningen' aan Oostduinlaan in 's-Gravenzande

De gemeente Westland denkt een geschikte plaats te hebben gevonden om zogeheten 'flexwoningen' neer te zetten: aan de Oostduinlaan in 's-Gravenzande. Het college van burgemeester en wethouders vindt de locatie geschikt vanwege de grootte, de ligging en de beschikbaarheid: "Wij denken dat hier snel flexwoningen te realiseren zijn, die een deel van de druk op de Westlandse woningmarkt wegnemen."

Om hoeveel woningen het gaat, is nog niet duidelijk. De huisvesting zelf betreft kleine woningen van tussen de 30 en 60 vierkante meter met een eigen badkamer, keuken en toilet. Wonen in een flexwoning is per definitie tijdelijk op basis van een huurovereenkomst van maximaal twee jaar en is vooral bedoeld voor woningzoekenden die snel een betaalbare sociale huurwoning zoeken.

Het college wil voor het ontwikkelen van flexwoningen op ontwikkelingen uit de markt wachten. Omwonenden worden over die ontwikkelingen geïnformeerd. In het tweede kwartaal van dit jaar denkt het college vervolgstappen bekend te kunnen maken. De gemeenteraad moet daarna nog wel instemmen met een tijdelijke wijziging van het bestemmingsplan voor het gebied.