Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente helpt inburgeraars na faillissement taalbureau

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 17 april 2019 11:27

Foto: Signbiblio


Inburgeraars uit Maassluis die gedupeerd zijn geraakt door het faillissement van taalbureau Delken en Boot worden gecompenseerd. Dat heeft wethouder Sjoerd Kuiper laten weten. Volgens hem gaat het om 14 personen die in de afrondende fase van hun inburgering zitten.

Inburgeraars moeten zelf hun cursus eerst voorfinancieren via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en vervolgens binnen drie jaar afronden. Wie dat niet op tijd voor elkaar krijgt, moet de lening van 10.000 euro aan DUO terugbetalen. Door het faillissement hebben diverse mensen vertraging opgelopen en dreigen ze in de knel te komen.

In totaal is er nu 19.000 euro vrijgemaakt om de inburgeraars te helpen en te voorzien van cursusuren die worden gegeven door het Albeda College. Eerder al werd er hulp aangeboden vanuit het Taalhuis Maassluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS