Archief
Archieffoto Peter van Mil

Archieffoto Peter van Mil

Gemeente maak werkt van terrein kistenfabriek

De gemeente Midden-Delfland gaat snel wat doen aan de rommelige aanblik van het terrein aan de Oude Veiling in Maasland waar vroeger een kistenfabriek stond. Dat liet wethouder Wendy Renzen dinsdagavond weten in antwoord op vragen van de fractie Mijn Partij.

Renzen gaf toe dat het gebied er nu 'niet zo netjes' uitziet. "Het inrichten van het terrein behoorde niet tot de afspraken met de vorige eigenaar. Wij zullen dat zelf binnenkort gaan verzorgen. We willen het gaan egaliseren en inzaaien met gras, zodat eenieder die daar voorbij rijdt een mooie entree terugkrijgt."

Eind 2017 is de kistenfabriek gesloopt. Alleen enkele palen zijn op verzoek van de gemeente blijven staan, voor het geval een nieuwe ontwikkelaar er iets mee wil doen. Intussen werkt het college van B en W aan een nieuwe invulling voor het gebied. Maar het kan nog wel even duren voordat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. "Ook al worden de plannen ontwikkeld, we zijn zo weer een jaar verder", aldus Renzen.

OGP-fractievoorzitter Jakob Jongsma stelde overigens nog voor om naast graszaden ook bijvriendelijke bloemzaadjes te gebruiken, maar Renzen was daarover terughoudend. "Dan moet ik een afweging gaan maken. Wegen de kosten op tegen hoe lang het bloemenmengsel blijft liggen? Het heeft geen zin om het voor een krap jaar in te zaaien en daarna weer weg te halen", motiveerde de wethouder.