Archief
De Piet Heinstraat in Ter Heijde - foto  Michiel Steenwinkel

De Piet Heinstraat in Ter Heijde - foto Michiel Steenwinkel

Gemeente mag Heijenaar niet uit huis plaatsen

De gemeente Westland mag Elso Reedijk uit Ter Heijde niet uit huis plaatsen. Daarmee deelt de rechter voor de tweede keer een gevoelige tik uit aan de gemeente Westland, die de man na alle onrust het liefst weg wil hebben. Burgemeester Van Ardenne noemt de uitspraak van de rechter 'onbegrijpelijk'.

Volgens de rechter dient een uithuisplaatsing inmiddels geen redelijk te dienen doel meer, omdat het al weer maanden geleden is dat er henneptoppen zijn gevonden in het huis van Reedijk. Daarnaast zijn ook de persoonlijk omstandigheden van Reedijk meegewogen.



De uithuiszettingsprocedure was in gang gezet na alle heisa begin november in het kustdorp. Toen werd een schietpartij in Ter Heijde gemeld. Een grote politiemacht zette een deel van het dorp af en een arrestatieteam maakte zich klaar om een woning binnen te vallen. Achteraf bleek van een schietpartij helemaal geen sprake. De politie vond echter wel 3,5 kilo aan henneptoppen in de woning van Reedijk.

Een deel van Ter Heijde kwam in verzet tegen de wens van de gemeente om hen uit huis te laten plaatsen. Ze begonnen een handtekeningenactie, wat resulteerde in ruim 100 steunbetuigingen. Daarover zegt burgemeester Van Ardenne:"Gelukkig zijn er mensen die het altijd voor iedereen opnemen, dat is altijd hoopgevend. Maar dat was niet de meerderheid van de Heijenaren." Ze vindt dat de rechter daar overdreven veel aandacht aan heeft besteed.

Van Ardenne heeft nog wel een ander middel achter de hand: "Wat mij nog rest als burgemeester is een bestuurlijke waarschuwing. Die gaan we ook uitsturen aan de heer Reedijk, omdat we vinden dat hij dit niet meer kan doen en mag doen. Dat blijft staan, want hij heeft tegen de wet in gehandeld."



De zaak is overigens nog niet helemaal afgerond, want woningcorporatie Arcade wil nog steeds het huurcontract met Reedijk ontbinden. Die zaak diende dinsdagmiddag, maar vooralsnog zonder uitspraak.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen