Archief
Signbiblio

Signbiblio

Gemeente plaatst snelheidsdisplay op Dijkshoornseweg

De gemeente Midden-Delfland gaat binnenkort een snelheidsdisplay plaatsen op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn om hardrijders te wijzen op hun snelheid. Gehoopt wordt dat automobilisten op basis daarvan hun rijgedrag gaan aanpassen.

Eerder deze maand hing een buurtbewoner een zelfgemaakt bord op, met daarop de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Het zou niet duidelijk genoeg zijn hoe hard je er mag rijden en dat leidt in de ochtend- en avondspits geregeld tot bestuurders die hun gaspedaal te ver indrukken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de maximumsnelheid nu al meermaals duidelijk gemaakt, met een vijftal herhalingsborden aan beide kanten van de weg en stickers op meerdere lantaarnpalen. Bovendien is de weg met de belijning en hoge drempels ingericht als 30 km-weg.

Toch wordt nu een snelheidsdisplay ingezet om de mensen die wel te hard rijden daarop te wijzen. Op deze zogenoemde speedvisor ziet een bestuurder zijn of haar snelheid, vergezeld van een groen, blij (bij een goede snelheid) of een rood, verdrietig gezicht (bij te hard rijden). Ervaring leert dat mensen hierdoor hun snelheid verlagen.