Archief
Signbiblio

Signbiblio

Gemeente scherp op nieuwe inzameling oud papier

De gemeente Westland houdt deze maand extra scherp in de gaten, waar de nieuwe inzameling van oud papier en karton nog niet perfect verloopt. Vrijdag reed de nieuwe huis-aan-huisinzamelaar HVC haar eerste ronde (in Naaldwijk), maar dat was nog niet bij iedereen bekend, zo blijkt uit reacties op sociale media.

Tot eind 2019 werd de inzameling 's avonds gedaan met behulp van vrijwilligers. Het bedrijf dat daarvoor verantwoordelijk was, heeft het contract echter opgezegd. HVC, dat de dienst heeft overgenomen, kreeg het niet voor elkaar om de inzameling met vrijwilligers voort te zetten en rijdt nu overdag op andere dagen rond.

De gemeente heeft voor de kerst een brief gestuurd naar iedereen van wie bekend is dat zij een blauwe mini-container hebben. Daarin staat een uitleg over het de nieuwe manier van inzamelen en een kalender met alle data voor 2020. Meerdere inwoners laten echter via Twitter weten dat die bij hen (nog) niet is aangekomen.

Daarnaast kunnen mensen ook op de website van de gemeente op basis van hun postcode zien, wanneer het afval bij hen wordt opgehaald. Al ontbreken daar diverse adressen, waaronder van de Naaldwijkse wijk Hoogeland, die vrijdag aan de beurt was. "Dankzij meldingen van inwoners zijn we er achter gekomen dat niet voor alle postcodes de inzameling van papier te vinden is op de website", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Alle ontbrekende postcodes worden zo spoedig mogelijk toegevoegd aan de website."

De komende tijd wordt extra in de gaten gehouden waar de inzameling niet goed loopt. "Waar mogelijk rijdt HVC een extra ronde om niet geleegde mini-containers voor papier alsnog te legen."