Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente weigert vergunning huisvesting arbeidsmigranten aan Madeweg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 18 oktober 2017 14:54

Foto: WOS Media 1


Het kantoor annex bedrijfsgebouw aan de Madeweg 27A in Monster mag niet worden benut voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Westland heeft besloten de door amarylliskwekerij Knoppert-Apollo aangevraagde vergunning te weigeren. Er is woensdag verwarring over een dergelijke vergunning ontstaan, omdat in de gemeentelijke publicatie van deze week staat afgedrukt dat de vergunning wél verleend is.

De huisvesting van arbeidsmigranten krijgt de laatste maanden weer veel aandacht in de gemeenteraad van Westland en deze week ook op  landelijk niveau. Er is in Westland behoefte aan zeker 2.000 extra bedden, zo bleek uit een inventarisatie onder uitzendbureaus en er wordt gezamenlijk gezocht naar haalbare oplossingen binnen de gemeentegrenzen.

Kweker Erik Knoppert wil er van alles aan doen om het buitenlandse personeel zelf te huisvesten. "Wij willen er voor zorgen, dat andere burgers daar geen last van hebben. Het is een probleem van de tuinbouw en dit zou moeten worden opgelost in het gebied van de tuinbouw. De gemeenteraad wil liever niet dat ze in de dorpskernen gaan wonen en de provincie wil het niet meer daarbuiten", zei hij onlangs tegen WOS Media.

Knoppert heeft het kantoor- annex bedrijfspand aan de Madeweg 27A sinds vijf jaar in bezit en het staat leeg. Hij wilde er woonruimte maken voor 16 mensen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS