Archief

Gemeente Westland in beroep tegen gaswinning

De gemeente Westland verzet zich tegen het besluit van de minister van Economische Zaken en Klimaat om de NAM tot 2027 gas te laten winnen in het gebied Gaag-Monster. Het college van burgemeester en wethouders is daartoe bij de Raad van State in beroep tegen dat besluit gegaan.

Het besluit van de minister om de NAM door te laten gaan met gaswinning in het gebied, zou onvoldoende rekening houden met de belangen van inwoners, bedrijven en de natuur in Westland. Er is niet genoeg bekend wat de effecten van gaswinning op lange termijn zijn. Het gaat om de velden: Gaag, Maasdijk, 's-Gravenzande, Monster en De Lier.



Het college heeft een pro-formaberoepschrift ingediend. Dit betekent dat er na de deadline voor het indienen van een beroep, op 29 maart, nog vier weken tijd is om het beroep aan te vullen. In die vier weken hoopt de gemeente samen met andere tegenstanders te kunnen optrekken.

Eerder diende gemeente Midden-Delfland ook al een zienswijze in tegen de verlenging van de gaswinning in het gebied. Gemeente Maassluis verzet zich niet tegen het besluit van de minister.