Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente zet zaag in bijna honderd bomen in Naaldwijk

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 23 januari 2020 13:28

Foto: WOS


De gemeente Westland gaat 95 bomen kappen, die langs de sportvelden van de Hoge Bomen in Naaldwijk staan. Het college van B en W laat in antwoord op schriftelijke vragen van Westland Verstandig weten dat de bomen niet veilig zijn. Het gaat dan vooral om Canadese populieren die dicht op elkaar staan en waarvan de kroon niet goed ontwikkeld is. Daardoor is de kans op afbrekende takken groot.

Naast populieren worden er ook essen gekapt die door de essentaksterfziekte zijn aangetast. Door die twee soorten te kappen komen de overige bomen vrij te staan, waardoor ze veel wind vangen en om kunnen vallen. Het college heeft daarom besloten die ook te kappen. 


Na de kap wordt de groenstrook met een oppervlakte van 4.241 vierkante meter weer aangeplant. Dit zal gebeuren met inheemse soorten zoals veldesdoorn, linde, eik, berk, els, haagbeuk en kers. Ook worden er heesters geplant.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS