Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente ziet nieuwbouw aan de Hoekse Langeweg zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 5 oktober 2017 13:58

Foto: Maquette oude plan


Zo'n honderdvijftig huur- en koopappartementen moeten vanaf eind 2019 verrijzen aan de Langeweg in Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam heeft dat toegezegd aan de Hoekse gebiedscommissie. Het plan voor appartementencomplexen daar, dat al zo'n vijftien jaar oud is, lijkt nu eindelijk echt vorm te krijgen.

Eerder dit jaar riep de gebiedscommissie in een zogenoemd 'ongevraagd advies' de gemeente Rotterdam nog op om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het ontwikkelen van woningen aan de Langeweg. Daar lijkt de gemeente nu gehoor aan te geven.

Al in 2004/2005 en ook in 2012 waren er vrij concrete plannen voor het bebouwen van dit gebied met meerdere appartementencomplexen. De gemeente Rotterdam en de ontwikkelaars kwamen er toen echter niet uit. De gebiedscommissie hoopt dat er nu met andere ogen naar dit kant- en klare plan wordt gekeken.


Het oude plan bestond uit vijf woontorens van maximaal zes verdiepingen, met uitzicht op de Nieuwe Waterweg aan de ene kant en uitzicht op het park aan de andere kant. De gemeente Rotterdam zoekt nu een projectontwikkelaar voor de uitvoering van het project.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS