Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad eist meer dan minimale inrichting Leuningjes

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: woensdag 22 februari 2017 00:13

Foto: Dennis van Schie 1


Het Poeldijkse zalencentrum De Leuningjes moet zodanig worden opgeknapt, dat er in toereikende omstandigheden concerten en andere evenementen gehouden kunnen worden. Dat is de uitkomst van het debat van dinsdagavond in de Westlandse gemeenteraad.

Voor een minimale herinrichting na de momenteel in uitvoering zijnde asbestsanering was door het college van B en W een krediet van 241.000 euro voorgesteld. Dat voorstel omvatte bijvoorbeeld niet het aanbrengen van plafonds in de kale, gesaneerde ruimte. Dat laatste wordt evenwel door veel gebruikers als een noodzakelijke voorwaarde gezien.

Aangenomen motie
In een aangenomen motie wordt door LPF, GBW, Westland Verstandig, VVD en ChristenUnie-SGP van het college verlangd, dat De Leuningjes "afdoende wordt ingericht voor normaal gebruik". Genoemde fracties stemden in met de 241.000 euro en zijn (onder voorbehoud) ook akkoord met een eventueel hoger budget. De fracties CDA, PvdA, D66 en GroenLinks wilden eerst een nieuw voorstel van wethouder Ouwendijk afwachten.


Geen blanco cheque
Ouwendijk gaat na het gereedkomen van de asbestsanering met een of meer aannemers de grote zaal in om tot een offerte voor de inrichting te komen. Hij hoopt in mei een concreet voorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen; er is geen sprake van een blanco cheque voor een bedrag boven de genoemde 241.000 euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS