Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad steekt helpende hand uit voor behoud Vlietwoning

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 7 november 2018 17:03

Foto: Dennis van Schie


De gemeenteraad van Westland is bereid een lening te verstrekken aan Stichting Boerderij De Vlietwoning om daarmee het Naaldwijkse rijksmonument, bij fietsbrug De Snelbinder, te kunnen behouden. Er is een acuut knelpunt van 53.000 euro, wat nodig is om een subsidie van de provincie Zuid-Holland veilig te stellen.

Voorwaarde van die provinciale subsidie is, dat het eigendom van deze oudste boerderij van het Westland wordt overgedragen aan genoemde stichting. Dit moet dan wel voor het einde van deze maand geregeld zijn. De 53.000 euro is het bedrag dat gemoeid is met de overdrachtsbelasting.

De Vlietwoning, waarin destijds het Westlands Schaatsmuseum was gevestigd, liep in mei 2009 zware schade op door een felle brand. Na een zeer lange pauze begon dit jaar het herstel van het monument. 


WOS Nieuws maakte eerder onderstaande reportage over de Vlietwoning: 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Advertentie: Suzuki
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS