Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad Westland aan de grond

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: woensdag 2 maart 2016 00:13

Foto: confrontatie El Mokaddem en Duijsens


De gemeenteraad van Westland is dinsdagavond rond half elf vastgelopen. Aanleiding was het verwijt van fractievoorzitter Duijsens (Westland Verstandig) aan wethouder El Mokaddem dat hij "keihard zat te liegen". Duijsens weigerde daarna om excuses aan te bieden, hetgeen de andere fracties onacceptabel vonden .

Bij de behandeling van een motie over een subsidieregeling voor sport- en cultuurverenigingen werd teruggeblikt op de gang van zaken in de voorbije jaren. Toen wethouder El Mokaddem een schets gaf van een ontwikkeling in november 2014, reageerde Duijsens: "De wethouder zit keihard te liegen".

El Mokaddem pikte dit niet en zei tegen Duijsens, dat hij dan een motie van wantrouwen zou moeten indienen. "Die motie kunt u zo krijgen", reageerde de voorman van Westland Verstandig. "U zit de zaak gewoon verkeerd voor te stellen", zo volhardde hij in zijn standpunt.

'Helemaal de weg kwijt'
Nadat fractievoorzitter Keizer (GemeenteBelang Westland) een motie uit november 2014 onder de aandacht had gebracht, merkte de wethouder op: "Mijnheer Duijsens is helemaal de weg kwijt; echt het spoor bijster. U verwijt anderen dat ze de stukken niet lezen, maar u haalt zelf twee dingen door elkaar."

Op aangeven van Keizer drong burgemeester Van der Tak er bij Duijsens op aan om zijn beschuldigende woorden aan het adres van El Mokaddem terug te nemen. "U heeft zware woorden gebruikt. Niet draaien, mijnheer Duijsens", zei Van der Tak.

Op zijn beurt verweet Duijsens de burgemeester dat hij de vergadering slecht en vooringenomen leidde. "Dit is een niveau van helemaal niks. En u als voorzitter wakkert dit aan. U leidt deze vergadering niet, u heeft al meteen een standpunt ingenomen", zei hij. Van der Tak sprak dit tegen.

Schorsing
Daarop werd de vergadering geschorst en riep Van der Tak het presidium bijeen. Dit beraad van alle acht fractievoorzitters duurde zo'n twintig minuten. Zeven fracties wilden niet verder voordat Duijsens diens aantijging zou hebben ingetrokken.
Bij terugkeer in de vergaderzaal lichtte burgemeester Van der Tak de patstelling toe en werd de vergadering direct beëindigd. De nog niet behandelde agendapunten zijn doorgeschoven naar de eerstvolgende raadsvergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS