Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad Westland akkoord met nieuw vuilnisplan

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 10 juli 2019 00:31


De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond ingestemd met het nieuwe afvalplan dat door wethouder Leen Snijders was voorgelegd. Belangrijkste doel is, dat het zogeheten pbd-afval apart wordt verzameld door de burger, waardoor de afvalbak met restafval voortaan om de drie weken in plaats van elke twee weken wordt geleegd.

De raadsfracties van Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland stemden tegen het voorstel. Zij zijn uitgesproken voorstander van zogeheten nascheiding (= door de afvalverwerker) van het afval buiten 'groen' en papier. Voor Snijders komt dat nu nog te vroeg, maar hij beloofde de ontwikkelingen op dat vlak goed in de gaten te houden.

Aan de totstandkoming van het voorstel van een nieuw afvalplan is vrij intensief overleg in een raadswerkgroep voorafgegaan. Alle woordvoerders van de instemmende fracties (uitslag stemming: 22 -14) hamerden bij Snijders op een goede communicatie van het hoe en waarom van de nieuwe werkwijze.

In het nieuwe afvalplan van Westland wordt de grijze bak dus nog maar eens in de drie weken geleegd. Echter, inwoners krijgen ook een container of zak voor het zogenoemde pbd-afval (plastic, blik en drankpakken). Die bak of zak moet iedere twee weken aan de weg worden gezet, tenzij men gebruik maakt van een ondergrondse container.

Wat overigens door velen nog als een knelpunt wordt ervaren, is de positie van mensen die met veel luiers en/of incontinentiemateriaal te maken hebben. Geopperd werd dat ook hierbij wijkcontainers een oplossing zouden kunnen bieden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS