Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Genoeg handjes ondanks uitbreiding corso

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 11 februari 2020 11:33

Foto: Ivar Kop


De nieuwe opzet van het Varend Corso lijkt vooralsnog geen problemen op te leveren voor het aantal vrijwilligers van het botenevenement. Geurt Stellaard van Corsoboot De Lier: "We kunnen altijd extra handjes gebruiken, maar het zijn er niet minder dan andere jaren."

Toen vorig jaar bekend werd dat het Varend Corso in 2020 niet begin augustus, maar begin juli plaatsvindt, én al op donderdag begint, vreesde men voor een tekort aan vrijwilligers.

"Mensen moeten zich toch een dagje langer inzetten", legt Stellaard uit. "Daarnaast werken de meeste mensen op donderdag. Niet iedereen kan nóg een dag vrij nemen." Desalniettemin verloopt de werving van vrijwilligers in De Lier voorspoedig. "Niemand is tot nu toe afgehaakt of heeft gezegd: we doen een dagje minder. We hebben alleen nog twee figuranten nodig."

Conditie bloemen
Ook de andere corsoboten lijken weinig problemen tegen te komen. "Het is soms wel even puzzelen. We hebben bijvoorbeeld een lerares Nederlands, voor haar is het echt heel lastig", aldus Sjors van Dooremaal van corsoboot Honselersdijk. In Naaldwijk zijn er geen problemen. "We hebben figuratie, we hebben een schipper", zegt Danny Meijer. "Het zal dit jaar iets moeilijker zijn om vrij te krijgen, maar we zijn zo'n vaste vriendengroep, iedereen wil er graag bij zijn." Corsoboot Wateringen maakt zich meer zorgen over de conditie van de bloemen. Ed Bloemendaal: "Die moeten een dag langer goed blijven."

In Kwintsheul zijn ze juist blij met de andere opzet. "We hadden vrijwilligers die zeiden: volgend jaar gaan we in augustus een keer op vakantie, maar nu kunnen ze er toch bij zijn", aldus Irma Smits. Bij Corsoboot Poeldijk - waar veel vrijwilligers in het onderwijs zitten - zijn ze nog volop bezig met de ontwikkelingsfase van hun boot. Harry Stijger: "We kunnen nog niet zeggen of we genoeg vrijwilligers hebben."

Storm gaan liggen
Met de nieuwe opzet van de botenstoet verschuift de traditionele Westlanddag van zaterdag naar zondag. In het begin kwam daar veel verzet tegen, maar de storm lijkt inmiddels gaan liggen. "Natuurlijk was het lekker dat je op zaterdag kon feesten en dan op zondag uitslapen", zegt Bloemendaal.

"Maar we komen tussen vier en vijf 's middags op zondag aan. Dan kun je ook nog een mooi feestje maken. Als het in Den Haag straks op zaterdag rijen dik staat, weet ik zeker dat dat ook voor kippenvelmomenten zorgt."
ChristenUnie-SGP Westland probeert nog wel de Westlanddag van zondag naar zaterdag te verschuiven. Die partij is vanuit haar geloofsovertuiging tegen het varen op zondag. Deze maand wordt meer bekend over de definitieve route die het corso gaat varen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS