Archief

Genoeg steunbetuigingen voor bijna alle politieke nieuwkomers

De nieuwe partijen die in onze regio mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen, hebben bijna allemaal ook daadwerkelijk genoeg steunbetuigingen gekregen om dat te kunnen doen. Dat blijkt uit een belronde van WOS Media.

Alleen voor PvdA Westland, die eerder samen met GroenLinks Westland meedeed onder de naam Progressief Westland, is het nog even spannend. Die leverde de benodigde handtekeningen namelijk verkeerd aan. Maandag hebben ze nog tot 17.00 uur de kans om alles op tijd in te leveren.



In onze regio doen nu dus op zeker GroenLinks Maassluis, Forum voor Maassluis, ChristenUnie Midden-Delfland, D66 Midden-Delfland en GroenLinks Westland mee. De status van PvdA Westland moet maandag dus duidelijk worden. Forza Maassluis heeft zich teruggetrokken.

In Midden-Delfland moesten nieuwe partijen tien steunbetuigingen ophalen, in Maassluis twintig en in Westland dertig. Het aantal handtekeningen is afhankelijk van het aantal te verdelen zetels in de raad. Ook dienen alle nieuwe partijen 112,50 euro te betalen om zich te registreren als partij.