Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Genoeg Zwarte Pieten voor intocht Sinterklaas in Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 29 augustus 2016 08:39

Foto: Rode Mijter Company


Sint Nicolaas kan in november op genoeg Zwarte Pieten rekenen die hem begeleiden bij zijn intocht in Maassluis. Dat laat de gemeente weten. Mensen die altijd al eens de hulp van Sinterklaas willen spelen, kunnen zich dus niet aanmelden. "Wij beschikken over voldoende Pieten in ons Pietenbestand", schrijft de gemeente.

De inmiddels vastgelegde Pieten gaan een rol spelen bij de intocht zelf en de opnames voor het Sinterklaasjournaal op NPO3. Als de stoomboot geen panne krijgt, wordt Sinterklaas op zaterdag 12 november in de stad onthaald. Daarna volgt een tour door de stad. De precieze route is overigens nog niet bekend. De intocht wordt live uitgezonden op de landelijke televisie. 

De gemeente zoekt nog wel vrijwillige verkeersregelaars, EHBO'ers en artiesten. Enthousiastelingen mogen mailen naar sinterklaas@maassluis.nl. Verder laat de gemeente weten dat er 'aandacht is' voor de landelijke Zwarte Pieten-discussie. "Daar kunnen én willen we niet omheen". Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS