Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Genomineerden

Categorie Sportmannen:
Martijn van IJzendoorn
Martijn van IJzendoorn werd in april ongeslagen Nederland Kampioen Dammen. Hij wist maar liefst 7 van de 11 partijen in winst om te zetten. In oktober werd hij bovendien 9e op het WK Dammen.
Glenn de Blois
Glenn de Blois uit De Lier presteerde in 2017 uitzonderlijk, in een on-hollandse sport. Hij haalde diverse podiumplaatsen in de Europacup Snowboardcross, waarvan zelfs 1x de winst.
Dylan Hoogerwerf (winnaar)
Diverse podiumplaatsen tijdens World-Cups met de Nederlandse Relay-ploeg, Europees kampioen Relay, maar vooral zijn Nederlandse titel shorttrack in januari 2017 maakte Dylan Hoogerwerf wereldtop.
 
Catergorie Sportvrouwen:
Jutta Leerdam
Goud op het WK met de ploegenachtervolging, Wereldkampioene A-Junioren, wederom
Nederlands kampioen sprint bij de A-junioren, winnares van de Ijsselcup. En zo kunnen we
nog wel even doorgaan. Het was een jaar vol topprestaties voor schaatsster Jutta Leerdam.
Daarom is zij genomineerd als Sportvrouw van het jaar.
Mylène de Zoete
In twee maanden tijd nam ze deel aan een EK en een WK. Daar wist ze 2 bronzen en 2
zilveren medailles te winnen. Daarnaast zette zij ook nog een nieuw nationaal puntenrecord
neer op de 2km. Een prestatie van wereldformaat voor wielrenster Mylène de Zoete.
Anneloes van Veen (winnaar)
Door het winnen van de World Cup wedstrijd in Miami voerde zij de wereldranglijst aan in de
470-klasse van het zeilen. Samen met partner Afrodite Zegers won zij ook het Europees
kampioenschap in diezelfde klasse. Met deze topprestaties behoort Anneloes van Veen tot
een van de drie genomineerde sportvrouwen.
 
Catergorie Sportploegen:
VELO
Dit jaar werd VELO Badminton voor de 12e maal Nederlands Kampioen en won het voor de vijfde keer de Nederlandse Beker. In de finale van van de play-offs voor het landskampioenschap wisten de Wateringers met 5-2 van het Haagse DKC te winnen.
FC ‘s-Gravenzande (winnaar)
FC ’s-Gravenzande werd in 2017 kampioen in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal en promoveerde daarmee naar de Hoofdklasse. Het team van trainer Frans Danen is daarnaast ook het eerste kampioensteam van de fusieclub uit ’s-Gravenzande.
Quintus DC1
De Dames C1 van handbalvereniging Quintus werden afgelopen jaar Nederlands Kampioen zaalhandbal. Deze meiden waren in hun leeftijdscategorie veruit de sterkste en verdienden zo de nationale titel.
 
Categorie G-Sport:
Rolstoelhandbal-team Quintus
Quintus rolstoelhandbal levert meerdere spelers aan het Nederlands rolstoelhandbalteam. Speler Yves Nkomezi is zelfs verkozen tot sterspeler van het Europees Kampioenschap rolstoelhandbal.
Joost de Kiewit (winnaar)
Joost de Kiewit is keeper van het Nederlands Doven veldvoetbalteam. Daarnaast is hij eerste keeper van zaalvoetbal vereniging GDVV Martinistad. En is hij ook nog eens keeper bij SC Monster 4 en het zaalvoetbalteam van SV Honselersdijk.
 
Sportcoaches:
Sarina Wiegman (winnaar)
Bondscoach Sarina Wiegman heeft een topjaar achter de rug. Met haar Leeuwinnen werd zij in eigen land Europees Kampioen voetbal, werd ze geridderd in de orde van Oranje Nassau en ontving ze de FIFA award voor coach van het jaar.
Arthur van Dijk
Arthur van Dijk heeft zowel als atleet en als coach van Olympus ’70 een topjaar. Veel van zijn middenafstand lopers behaalden succes na succes. Hij stuwt zijn atleten tot grote hoogten, maar zelfs dan kunnen ze hem niet bijhouden.
Nathalie en Valerie van den Beemt
Valerie en Nathalie zijn gedreven coaches van de turnsters van Devona uit Wateringen. Hun turnsters hebben 6 medailles gewonnen in 1e en 2e divisie van het turnen. 3x goud en 3x zilver, een uitzonderlijke prestatie.
 
 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS