Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gerard van der Wees stopt als wethouder

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 10 december 2019 21:09

Foto: Gerard van der Wees 1


De Maassluise wethouder Gerard van der Wees (financiën, economie, sport en duurzaamheid) stopt als wethouder. Hij legt zijn taken vanaf woensdag neer wegens persoonlijke redenen. Voor zowel het college van burgemeester en wethouders, als zijn partij, de VVD, is het besluit van Van der Wees onverwacht.

Van der Wees laat desgevraagd aan de WOS weten dat hij zijn besluit niet abrupt heeft genomen, maar dat hij wel begrijpt dat het voor de meeste mensen als een verrassing komt. Over de precieze reden van zijn vetrek wil hij vooralsnog niets kwijt. Inmiddels heeft hij afscheid genomen van het college en is zijn kamer opgeruimd.

Het college en de VVD zeggen het jammer te vinden dat Van der Wees opstapt. Tegelijk respecteren ze zijn besluit. De liberalen gaan volgens partijvoorzitter Wouter de Nie nu op zoek naar een nieuwe wethouder die namens de VVD zitting zal nemen in het college en het coalitieakkoord de komende jaren verder zal uitvoeren.

Gerard van der Wees is sinds vorig jaar wethouder in een coalitie bestaande uit VVD, PvdA, CDA en D66. Het is niet zijn eerste wethouderschap, want ook tussen 2011 en 2014 was hij al wethouder. Tussen 2014 en 2018 was hij fractievoorzitter van de VVD in Maassluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS