Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gereedschap even klem in boorlocatie Monster

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 4 februari 2019 16:10

Foto: WOS Media


Bij het dichten van de oude olie- en gaswinningsput op Molenslag in Monster is zaterdag een klein probleem ontstaan. In de honderden meters diepe put zat gereedschap klem. In de loop van maandag is het gelukt om dat los te krijgen.

De vroegere winningsput lekt dagelijks gas en dat moet verholpen worden. Daarvoor moet de NAM de diepe ondergrond in. Daar bevinden zich namelijk nog materialen van de oude gaswinningsput en ook die moeten eruit. Op dit moment wordt op zo'n 600 meter diepte gewerkt.

In eerste instantie werden de oude pijpleidingen en andere materialen omhoog getrild, maar dat zorgde voor schade bij omliggende woningen. Daarom stapte de NAM over op een andere techniek, waarbij de materialen centimeter voor centimeter worden weggeslepen. Deze nieuwe techniek gaat gepaard met minder trillingen, maar wel met meer geluidsoverlast.

Het openen en opnieuw afsluiten van de vroegere winningslocatie zou volgens de NAM tot eind eerste kwartaal van 2019 duren. Het bedrijf houdt voorlopig ook vast aan de huidige planning.

Het is overigens niet de eerste tegenslag voor de NAM. Eerder waren er ook al trillingen en stankoverlast, waardoor het werk een aantal keer is stilgelegd. Een aantal direct omwonenden krijgt een schadevergoeding. Dat traject is inmiddels in gang gezet, laat een woordvoerder van de NAM weten.

Na het afsluiten van de oude put wordt de situatie zeker drie maanden gemonitord. Ondertussen begint men met het afbouwen van de locatie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS