Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gerenoveerde Oude Kerk Maasland weer in gebruik

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 10 september 2018 15:29

Foto: WOS Media


Na maanden renoveren is de Oude Kerk in Maasland zondag weer in gebruik genomen. 's Morgens werd een kerkdienst gehouden en 's middags was er een orgelconcert. Iedereen die geïnteresseerd was, kon even binnenkijken hoe het is geworden.

De Oude Kerk heeft nu een verplaatsbaar podium aan de rechterzijde en ook de grafzerken hebben een andere plek gekregen. Verder is vloerverwarming aangelegd. De kerk is voortaan ook op zaterdag overdag te bezoeken. Daarnaast is het de bedoeling dat de Oude Kerk multifunctioneel gebruikt gaat worden, bijvoorbeeld als oefenruimte voor (muziek)verenigingen.

De afgelopen maanden werden alle diensten gehouden in de Nieuwe Kerk. Vorige week zondag was daar de laatste dienst, waarna de kerkgangers de deur definitief achter zich dichttrokken. Deze kerk wordt gesloopt en moet plaatsmaken voor woningbouw.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS