Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geschiedenis van de kas in boekvorm

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 2 december 2019 12:46


De geschiedenis van bestaande en verdwenen historische kassen in Nederland is in boekvorm verschenen. 'Kassen in Nederland' is een uitgebreide studie van plantenkassen in Nederland tussen 1650 en 1950. Het boek is vooralsnog alleen online te lezen. Bij voldoende belangstelling zal er een fysieke versie gedrukt worden.

Historische kassen komen voor in de glastuinbouwgebieden als het Westland, Aalsmeer en Vleuten. Verder zijn ze te vinden op buitenplaatsen, vooral in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel, en in botanische tuinen zoals die van Amsterdam, Leiden en Utrecht. De historische druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul is een voorbeeld van recentelijk gerestaureerde kassen.

‘Kassen in Nederland’ is een uitgave van Stichting In Arcadië, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, museum de Historische Tuin Aalsmeer en het Westlands Museum voor Streek en Tuinbouwhistorie te Honselersdijk. Het boek is te downloaden op website kasseninnederland.nl


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS