Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gesloopt beeld keert mogelijk niet meer terug

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 31 juli 2018 12:37

Foto: Dennis van Schie


Het is nog maar de vraag of kunstwerk de Groendenker terugkeert op het Havenplein in Naaldwijk. Onbekenden hebben de meeste takken op het hoofd omgebogen, een van de bronzen takken is er zelfs afgehaald.

De Groendenker is op 20 april bij de heropening van het opgeknapte Havenplein onthuld. Het was een geschenk van de Stichting Schulptura Westland, die voor meer kunstwerken in de openbare ruimten pleit. 

Rondom het kunstwerk zijn hekken geplaatst, die tot ná de feestweek van Naaldwijk (21 t/m 26 augustus) blijven staan. Daarna wordt het beeld weggehaald en in het atelier van maker Henk Vos opgeknapt. "Er wordt een andere plaats overwogen", zegt Piet Vellekoop van de stichting. Op de plek van de Groendenker zou dan een kunstwerk moeten komen dat nóg meer hufterproof is dan het beeld eigenlijk al was. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS