Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gesprekken gaan 'goede kant' op, maar nog geen oplossing voor kademuur

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 9 oktober 2019 13:55

Foto: Google Streetview


Hoewel de gesprekken volgens wethouder Fred Voskamp de 'goede kant' opgaan, is er nog steeds geen oplossing gevonden voor het probleem met de kademuur aan de Heldringstraat in Maassluis. De kademuur is er zeer slecht aan toe en er moet eigenlijk een nieuwe komen.

Al zo'n vier jaar lang worden de gemeente en 'kadegebruiker' bouwgrondstofbedrijf Van Nieuwpoort het niet eens over hoeveel ze elk moeten bijdragen aan het bouwwerk. Dat het een moeilijk dossier is, blijkt ook wel uit de geringe communicatie die over dit onderwerp loskomt vanuit de gemeente en Van Nieuwpoort.

Het gaat dan ook niet over een 'lullig' bedrag. Een nieuwe kademuur kost tenminste 1,4 miljoen euro, zo werd in 2015 al duidelijk. Op die manier deze er naar verwachting weer zo'n honderd jaar tegenaan. De huidige muur kan ook worden opgeknapt, wat ruim een ton moet kosten, maar dan zou de muur nog geen 25 jaar meegaan.

Van Nieuwpoort heeft een grote kraan op de kade staan en gebruikt de kade om zand te laden en te lossen. Daarom vindt de gemeente dat het bedrijf moet meebetalen. Juristen buigen zich al tijden over de zaak, maar een oplossing is nog steeds niet aan de orde.

Dat de staat van de kademuur zo slecht is, werd pas duidelijk toen men in 2015 bezig was om het ruim 90 jaar oude bouwwerk te verstevigen. Het was destijds een onaangename verrassing voor zowel de gemeente als de aannemer. Uiteindelijk moesten de werkzaamheden stilgelegd worden. Daarna is de bovenkant van de kade weer dichtgegooid.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS