Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geuzenpenning voor Girls Not Brides

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 12 januari 2018 14:12


De Geuzenpenning voor 2018 wordt toegekend aan Girls Not Brides: The Global Partnership to End Child Marriage. Dat heeft de stichting Geuzenpenning vrijdag bekendgemaakt. Prinses Mabel van Oranje, voorzitter van Girls Not Brides, en directeur Lakshmi Sundaram nemen de onderscheiding dinsdag 13 maart in de Grote Kerk van Vlaardingen in ontvangst.

Girls Not Brides is een wereldwijd samenwerkingsverband. Ongeveer duizend organisaties in meer dan 95 landen werken samen met één gemeenschappelijk doel: het stoppen van het kindhuwelijk binnen één generatie. De organisaties werken in allerlei sectoren zoals volksgezondheid, onderwijs, mensenrechten en humanitaire hulp en variëren van groepen die op lokaal niveau opereren tot grote internationale organisaties.

De Geuzenpenning wordt toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Het is een initiatief van de Stichting Geuzenpenning. Deze organisatie is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS