Archief
Google Streetview

Google Streetview

Gevaarlijk kruispunt bij Wateringen drie weken op de schop

De kruising van de Poeldijkseweg en de Erasmusweg op de grens van Westland en Den Haag gaat vanaf 27 augustus drie weken lang op de schop. De gemeente Den Haag wil het kruispunt, dat in de top 10 van gevaarlijkste kruispunten in Nederland staat, verkeersveiliger maken.

De manier waarop is CDA Westland echter in het verkeerde keelgat geschoten. In vragen aan het Westlandse college van B en W wordt gesteld dat de gekozen oplossing niet goed is en vooral voor het afslaand verkeer naar Wateringen een probleem gaat worden.

Algemeen wordt een rotonde op die plek als beste gezien, maar Den Haag wil een definitief ontwerp voor het kruispunt blijkbaar laten afhangen van de ongelijkvloerse kruising van de Erasmusweg met de Wippolderlaan een kleine 200 meter verderop, die over een aantal jaren moet worden gerealiseerd.

In de nu gekozen tussenoplossing wordt het opstelvak op de Erasmusweg voor verkeer dat rechtsaf slaat vanuit het Westland richting Poeldijkseweg weggehaald. De fietsers krijgen op de Poeldijkseweg meer ruimte. Tijdens de werkzaamheden blijft verkeer over de N464 in beide richtingen mogelijk. Verkeer uit Wateringen kan vanaf de Poeldijkseweg alleen rechts afslaan richting Den Haag.

Volgens het CDA zal de oplossing betekenen dat de weg vanuit Poeldijk alleen maar gevaarlijker en drukker wordt, omdat doorrijdend en afslaand verkeer van hetzelfde wegvak gebruik zal maken. De fractie wil weten of het college al dan niet onder protest akkoord is gegaan met de tussenoplossing.

Ook wordt gevraagd of het alsnog mogelijk is de tussenoplossing over te slaan en samen met Den Haag (op wiens grondgebied het kruispunt ligt) en de provincie (eigenaar van de N464) tot een definitieve

(rotonde)oplossing te komen.