Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

GGD gaat veilige seks promoten in Westland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 29 november 2018 10:00

Foto: Signbiblio


De GGD Haaglanden gaat volgend jaar in Westland veilige seks promoten tijdens twee van de jaarlijkse feestweken. Dat blijkt uit een toezegging van wethouder Vreugdenhil op een vraag van D66. De partij vind het belangrijk dat er voorlichting gegeven wordt over seksuele gezondheid.

Een aantal jaar geleden is tijdens het evenement Waterpop ook voorlichting op het gebied van seksuele gezondheid gegeven door de GGD. Bij de evaluatie daarvan werd echter geconcludeerd dat de doelgroep die de GGD wilde bereiken slechts in beperkte mate aanwezig was.

GGD Haaglanden houdt ook cijfers bij op het gebied van seksueel overdraagbare aandoeningen. Zo werden in 2016 in totaal 267 soa-consulten uitgevoerd bij inwoners uit Westland. Bij één op de vijf (21 procent) consulten werd een soa gevonden, meestal chlamydia. Dat percentage is iets hoger dan gemiddeld in Haaglanden (17,1 procent).


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS