Archief
Signbiblio

Signbiblio

GGD meldt geen coronabesmettingen meer per gemeente

De GGD is gestopt met het melden van het aantal positief geteste coronabesmettingen per gemeente. Vanaf dinsdag meldt de gezondheidsdienst alleen nog maar het totaal aantal bevestigde besmettingen in de regio.

Reden hiervoor is dat het aantal positief geteste besmettingen eigenlijk niets te maken heeft met het totaal aantal besmettingen in de regio. Alleen zeventigplussers en mensen met een zwakkere gezondheid worden nog getest op het virus, maar waarschijnlijk zijn er ook veel ongeteste coronagevallen.

Ook het RIVM meldt sinds dinsdag andere cijfers. Vanaf nu wordt alleen nog het aantal positief geteste besmettingen per 100.000 inwoners weergegeven. In Westland gaat het om 2,8 gevallen en in Maassluis om 3,1.

Maatregelen

Het RIVM raadt mensen met verkoudheidsklachten zoals hoesten, niezen en keelpijn dan ook op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.