Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Glastuinbouw Nederland: 'legaliseer teelt van medicinale wiet'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019 12:57

Foto: Signbiblio


Glastuinbouw Nederland vindt dat teelt van medicinale wiet gelegaliseerd moet worden. Tot nu toe heeft de belangenbehartiger van tuinders zich er niet zo duidelijk over uitgesproken. Nu de interesse voor cannabisteelt onder tuinders toeneemt, wil de organisatie dat ondersteunen.

"Je ziet dat de kennis bij tuinders aanwezig is. Als zij medicinale wiet willen gaan telen, zijn wij daar ook voorstander van," zegt woordvoerder Jakoline van Straalen. De wet moet dan wel worden aangepast, want nu is het nog verboden. Glastuinbouw Nederland, dat 70 procent van de glastuinbouwsector vertegenwoordigt, zal dit nieuwe standpunt voortaan dan ook uitdragen.

Woensdag meldde de NOS dat tuinders zeggen miljarden extra te kunnen verdienen bij legalisering. Glastuinbouw Nederland begrijpt de wens van ondernemers om naast paprika's, komkommers en gerbera's nieuwe producten op de markt te brengen. De woordvoerder bestrijdt overigens het beeld dat het met de tuinbouw zonder cannabisteelt niet goed zou gaan.

De legale cannabisproductie in Nederland is nu beperkt tot het 'staatswietbedrijf' Bedrocan. Dat werkt in opdracht van een overheidsinstantie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS