Archief
Signbiblio

Signbiblio

Glastuinbouw Nederland: 'legaliseer teelt van medicinale wiet'

Glastuinbouw Nederland vindt dat teelt van medicinale wiet gelegaliseerd moet worden. Tot nu toe heeft de belangenbehartiger van tuinders zich er niet zo duidelijk over uitgesproken. Nu de interesse voor cannabisteelt onder tuinders toeneemt, wil de organisatie dat ondersteunen.

"Je ziet dat de kennis bij tuinders aanwezig is. Als zij medicinale wiet willen gaan telen, zijn wij daar ook voorstander van," zegt woordvoerder Jakoline van Straalen. De wet moet dan wel worden aangepast, want nu is het nog verboden. Glastuinbouw Nederland, dat 70 procent van de glastuinbouwsector vertegenwoordigt, zal dit nieuwe standpunt voortaan dan ook uitdragen.

Woensdag meldde de NOS dat tuinders zeggen miljarden extra te kunnen verdienen bij legalisering. Glastuinbouw Nederland begrijpt de wens van ondernemers om naast paprika's, komkommers en gerbera's nieuwe producten op de markt te brengen. De woordvoerder bestrijdt overigens het beeld dat het met de tuinbouw zonder cannabisteelt niet goed zou gaan.

De legale cannabisproductie in Nederland is nu beperkt tot het 'staatswietbedrijf' Bedrocan. Dat werkt in opdracht van een overheidsinstantie.

Categorieen:
Economie