Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Glasvezel voor 5.000 huishoudens in buitengebied

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 20 september 2019 14:16

Foto: Signbiblio


Ruim 5.000 huishoudens in Heenweg en het buitengebied van Westland en Midden-Delfland worden aangesloten op glasvezel. Dat is de uitkomst van een campagne die Glasvezel Buitenaf de afgelopen maanden hield. Het gaat specifiek om huishoudens waar al een coax-aansluiting is.

Bij voldoende aanmeldingen (minstens 50 procent) zou daadwerkelijk glasvezel worden aangelegd. Dat is dus gelukt bij de adressen waar al een coax-aansluiting is. Op de ongeveer 1.200 adressen zonder coax-aansluiting blijft het aantal - tegen de verwachtingen in - achter. Volgens Glasvezel Buitenaf is bij die bewoners nog veel onduidelijkheid over het aanbod. De komende weken gaan lokale verkopers en glasvezeladviseurs langs hun deuren, om hen alsnog over te halen. Zij kunnen zich nog tot 2 december aanmelden.

De aanleg van glasvezel is een langgekoesterde wens van inwoners van Heenweg. Bij de grote operatie in 2013 om alle Westlandse huishoudens op glasvezel aan te sluiten, is de kern Heenweg overgeslagen. Heenweg werd toen bestempeld als 'buitengebied'. Afgelopen januari werd in Midden-Delfland opgeroepen om ook in de buitengebieden glasvezel aan te leggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS