Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gluren naar vissen bij nieuw gemaal

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 28 januari 2020 08:41

Foto: gemaal Achtermolen


Het nieuwe gemaal Achtermolen in de Klaas Engelbrechtspolder in Schipluiden beschikt over een visobservatiepunt. Passerende fietsers en wandelaars kunnen zien hoe vissen via een vislift in de polder komen. Donderdag wordt het observatiepunt officieel geopend.

Het visobservatiepunt bevindt zich op de kade, naast het fietspad. Verder zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd. Wie goed kijkt ziet dat in de betonnen rand langs het water een motief van de oeverplant lisdodde is te zien. Op het gemaal ligt een duurzaam sedumdak.

Met dit nieuwe gemaal, op een steenworp afstand van De Tuinderij, is de afvoercapaciteit uit de polder bijna verdubbeld van 35 naar 59 kubieke meter per minuut. Zo is de polder en Schipluiden beter beschermd tegen wateroverlast.

Meer gemalen

Het Hoogheemraadschap van Delfland bouwt ondertussen door aan nieuwe gemalen. Zo wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw gemaal in de Dorppolder, op de grens van Midden-Delfland en Westland. Ook worden voorbereidingen getroffen voor twee nieuwe gemalen in Westland: langs de Van Luyklaan in Kwintsheul en in de Vlietpolder in Naaldwijk. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS