Archief
WOS Media

WOS Media

Godfried Bomansschool wordt Waalcampus

De Godfried Bomansschool in 's-Gravenzande krijgt volgend schooljaar een nieuwe naam: de katholieke basisschool heet straks Waalcampus. Het schoolbestuur neemt daarmee een voorschot op de verplaatsing naar een tijdelijke locatie in nieuwbouwwijk Dijckerwaal, naar verwachting per augustus volgend jaar.

Waalcampus wordt een zogenoemd WSKO-kindcentrum, waarin basisonderwijs en kinderopvang (via Okidoki) samenkomen. Daarin wordt ook het traditionele systeem met acht groepen afgeschaft. "Er zijn vier open ruimtes waar de kinderen zich gaan ontwikkelen", zegt de nieuwe directeur Astrid Vreugdenhil. De kinderen worden ingedeeld in de leeftijdsgroepen 0-3, 3-6, 6-9 en 9-12 jaar. "Wij willen dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen."

De nieuwe schoolnaam heeft niet alleen te maken met Dijckerwaal. "Een Waal is tevens een veilig gebied in een haven en voor ons een veilig gebied in Waalcampus. Een Waal in onze ontwikkelomgeving is een open ruimte waarin kinderen spelen, leren, ontwikkelen en plezier hebben. Het Latijnse woord campus betekent oorspronkelijk 'open ruimte', aldus de school in een verklaring.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad in januari een besluit over de tijdelijke huisvesting van Waalcampus in Dijckerwaal.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen