Archief

Grandcafé 2 Floors blijft open ondanks inboedelveiling

Ondanks dat de inboedel van Grandcafé 2 Floors aan de Hoofdstraat in De Lier maandag werd geveild, gaat het etablissement dinsdagavond gewoon weer open, zo bevestigt eigenaar Hans Blom aan de WOS. De ondernemer heeft inmiddels een keuken gevonden die hij kan lenen en ook is er alternatief meubilair aan hem aangeboden.

Maandagmorgen heeft een deurwaarder in opdracht van de belastingdienst een openbare verkoop gehouden. Bijna de gehele inventaris stond op de kavellijst. Van koptelefoon tot spoelkeuken en van koffiemachine tot geluidsinstallatie. De verkoop leverde ruim 8.500 euro op voor de belastingdienst.

Blom had twee vrienden bereid gevonden om voor hem te bieden. Zij boden voordat de veiling begon voor de hele inboedel. De curator meldde dit voordat de veiling begon en of er iemand bezwaar had. De opkopers gingen niet akkoord en de veiling begon. Als de veiling minder zou opbrengen dan het geboden bedrag van de vrienden, dan kon de inboedel blijven staan. Maar het bedrag viel hoger uit en het plannetje viel in duigen.

De schuld bij de belastingdienst, zo'n 12.500 euro, is in het afgelopen jaar mede ontstaan door het mislopen van de inkomsten uit de feestweek, stelt eigenaar Blom. Het gaat om loonbelasting. Gelukkig voor hem staan er voor aankomende dinsdag alweer reserveringen op de agenda en zaterdag is de bovenverdieping afgehuurd.

Categorieen:
De Lier Economie