Green Eagles verslaat ongeslagen koploper

De basketbaldames van Green Eagles uit Maassluis hebben zaterdagavond in Rotterdam de ongeslagen koploper van de promotiedivisie verslagen. Het team versloeg EBV Baros in een spannende wedstrijd met 65-68.

De Rotterdammers van Baros eisten bij het begin direct de voorsprong op. Het lukt ze om met 10-5 voor te komen. De Maassluize dames lieten zich niet op de kop zitten en kwamen terug tot 14-16 in kwart één. In het tweede kwart kwam Baros opnieuw op voorsprong, maar nog voor de rust haalde Green Eagles dat op tot 31-33. Daarna zetten de Rotterdammers druk en leed Green Eagles balverlies. Voor de stand na drie kwart maakte dat niet uit: 42-44.

In het vierde en laatste kwart liepen de Maassluizers uit tot 50-57, maar plots trok Baros fel van leer en zette 65-60 op het scorebord. Door vrije worpen en een driepunter wist Green Eagles dat op te trekken tot 65-66. In de laatste minuut gooide Baros de laatste kans mis. Willeke Bruins van de Eagles bleef vervolgens koel en scoorde het laatste punt. Met de 65-68 overwinning zijn de Maassluizers de eersten die winnen van de Rotterdamse basketballers. De Eagles staan nu derde in de promotiedivisie.