Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Griepvirus ook heftig in Westland

Door: Tessa de Bruine

Gepubliceerd op: donderdag 11 februari 2016 14:46


De kans is groot dat jij mensen kent die last hebben van griep. Sinds het begin van de griepgolf, die sinds januari heerst, waren er namelijk nog nooit zoveel mensen ziek als nu. Dat merken ze ook bij Huisartsenpost Westland in Naaldwijk.

Directeur Mark van Lier zegt dat er een 'behoorlijke' griepgolf heerst. De symptomen van deze griep zijn dat het van de een op andere dag op komt zetten en dat het lang aanhoudt. Verder zijn veelgehoorde klachten hoofdpijn, keelpijn en veel hoesten.

Het lijkt er volgens Van Lier op dat er dit jaar weer een misser is tussen de griepprik en de heersende griep. Het vaccin in de griepprik matcht dus niet met het huidige griepvirus. Vorig jaar zag je al veel griepgevallen en dit jaar is dat opnieuw het geval, aldus de directeur van Huisartsenpost Westland.

Volgens Van Lier is er een groot verschil te zien tussen Westlanders en mensen uit de stad. Westlanders kijken het veel langer aan en zullen niet snel naar een dokter stappen.

Nog wat tips van de dokter als je niet ziek wilt worden; was vaak je handen, maak de deurknoppen goed schoon, ga niet te lang op bezoek bij zieken en hoest in de elle boog van je mouw.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS