Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Groeneveldse Molen in Schipluiden 300 jaar

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zaterdag 11 mei 2019 14:06

Foto: Groeneveldse Molen


De Groeneveldse Molen aan de Woudseweg in Schipluiden bestaat 300 jaar. Dat vieren molenaar Rob van Zijl en andere medewerkers van de molen zaterdag, op de Molen- en Gemalendag.


De Groeneveldse Molen is een zogenoemde 'grondzeiler' die werd gebouwd in het jaar 1719. De molen bemaalt de Groeneveldse polder, samen met een vijzelgemaal dat ernaast ligt. Het is een van de weinige watermolens die er in Midden-Delfland nog over zijn.

Molenaar Van Zijl opent de deuren van de Groeneveldse Molen zaterdag tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Overigens zijn vooral op zaterdag ook veel andere molens in de regio te bezichtigen, zoals de Wippersmolen in Maassluis, de Nieuwlandse Molen in Hoek van Holland, De Vier Winden in Monster en Windlust in Wateringen. Kijk voor alle molens die deelnemen op de website https://www.molens.nl/nationalemolendag/.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS