Archief

GroenLinks en D66 willen kappen met kappen

De Westlandse fracties van GroenLinks en D66 willen dat de gemeente Westland niet langer automatisch bomen kapt, als deze ook verplaatst kunnen worden. Volgens de partijen zijn juist volwassen bomen van groot belang omdat deze veel CO2 opnemen en zou er alles aan gedaan moeten worden om kap te voorkomen. Nu is dat volgens hen nog onvoldoende het geval en daarom stellen de fracties gezamenlijk schriftelijke vragen.

GroenLinks en D66 willen weten hoeveel bomen er in de collegeperiodes 2014-2018 en 2018-2019 zijn gekapt en hoeveel bomen er voor deze gekapte bomen nieuw zijn geplant. Verder willen de fracties weten hoeveel bomen er sinds 2014 zijn herplant en welk beleid het college van burgemeester en wethouders nu hanteert bij het kappen, planten en herplanten van bomen.

Eerder is er door het college de toezegging gedaan dat er een register komt op de gemeentelijke website waarin te vinden is welke bomen gekapt zijn en welke nieuw geplante bomen er voor in de plaats zijn gekomen. De partijen willen graag weten wanneer het college die toezegging nakomt.

Categorieen:
Westland Politiek