Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Groente- & Fruitbrigade gaat landelijk

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019 08:06

Foto: Archieffoto WOS Media


De proef om meer groente en fruit vanuit Westland naar de voedselbanken te krijgen is geslaagd. De Groente- & Fruitbrigade leverde in zes maanden 250.000 kilo groente en fruit aan de voedselbanken van Rotterdam en Arnhem. De organisatie, die volledig door vrijwilligers wordt bemand, maakt zich nu klaar voor landelijke distributie.

Voedselbanken Nederland startte afgelopen zomer een proef om meer groente en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. Met steun van het Westlandse bedrijfsleven vond de organisatie al snel een locatie, 23 vrijwilligers en leveranciers. De leveranciers zijn groente- en fruitbedrijven die hun reststromen doneren. Het gaat om groente- en fruitproducten met een plekje of een iets andere vorm of kleur, die echter nog prima geschikt zijn voor consumptie.

Binnen een paar weken kon het verzamelpunt al tienduizenden kilo’s tomaten en paprika’s leveren aan de distributiecentra van voedselbanken Rotterdam en Arnhem.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS