Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gronden Harnaschpolder gereserveerd voor verplaatsing bedrijven uit dorpskern

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 november 2019 14:33

Foto: Ongebouwde grond in de Harnaschpolder - Google Streetview


Het college van B en W in Midden-Delfland wil twee stukken grond op bedrijventerrein Harnaschpolder bij Den Hoorn reserveren voor het verplaatsen van bedrijven uit de dorpskernen. Op die manier kan ruimte worden gecreƫerd voor woningbouw.

Het voorstel is de uitwerking van een motie die het CDA vorig jaar indiende en met een meerderheid werd aangenomen. De twee kavels zijn samen goed voor ongeveer 1,7 hectare. Verantwoordelijk wethouder Hans Horlings wil de gronden specifiek gebruiken voor bedrijven die nu zijn gevestigd op locaties waar de gemeente nieuwe woningen wil bouwen.

Tijdens een raadscommissie dinsdagavond kon het voorstel op goedkeuring rekenen van alle aanwezige fracties. Alleen fractieleider Ed Roeling van Mijn Partij wil er tijdens de gemeenteraadsvergadering op 19 november nog wel over spreken, omdat zijn fractie eerder tegen de motie stemde. Roeling kon zich echter niet herinneren waarom dat was en zoekt dat nog uit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS