Archief
WOS

WOS

Grote inval bij café aan de Markt in Maassluis

Bij een grote politie-inval vrijdagavond rond 21.30 uur bij café De Admiraal aan de Markt in Maassluis zijn drie personen aangehouden. Tijdens de doorzoeking is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Burgemeester Edo Haan heeft het café direct gesloten.

In het café waren ten tijde van de inval tussen de tien en vijftien bezoekers aanwezig. Mensen stonden te dansen en te zingen, tot de inval plaatsvond. Toen werd aan alle bezoekers gevraagd de handen omhoog te houden en één voor één onder begeleiding van agenten naar buiten te komen. Daar werden de klanten gefouilleerd. Een aantal bezoekers is erg geschrokken van de inval.

Tussen de twintig en dertig medewerkers van onder meer de politie en Handhaving & Toezicht doorzochten het café en de bezoekers. Er werd met behulp van een hond gezocht naar drugs.

Cafe

Pas sinds het begin van dit jaar is het café open. Daarvoor heeft er een tijd lang een ander café gezeten onder de naam De Markies. Ook die gelegenheid werd al eens door de burgemeester gesloten. De toenmalige eigenaar had gewelddadige handelingen gepleegd en cocaïne op zak.

Update zaterdag:

De politie laat weten een 46-jarige man uit Maassluis en de 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben aangehouden, omdat bij hen een kleine hoeveelheid drugs, maar een flinke hoeveelheid contant geld werd aangetroffen. Daarnaast werd nog een 38-jarige man uit Maassluis aangehouden voor betrokkenheid

Categorieen:
Maassluis 112