Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Grote kans op nieuwe kademuur aan de Noordgeer

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 23 september 2015 17:25


De kademuur aan de Noordgeer in Maassluis wordt waarschijnlijk in zijn geheel vervangen. Een andere optie is om palen die losstaan vast te zetten, maar dit levert een aantal risico's op en tal van scheuren blijven dan verder bestaan.

De huidige kademuur kan in elk geval niet nog eens 25 jaar mee. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een Raadsinformatiebrief. Mocht er een nieuwe kademuur komen, dan kost deze naar verwachting 1,4 miljoen euro. Deze nieuwe muur zou dan 100 jaar mee moeten kunnen gaan.

Een klein voordeel van een nieuwe muur is dat er geen kosten meer zijn voor het opknappen van de kademuur, waarmee ongeveer 1 ton gemoeid was. Of de huidige aannemer het traject kan voortzetten, wordt nog uitgezocht. Er wordt nu een raadsvoorstel voorbereid.

Aan het einde van de afgelopen zomervakantie werd duidelijk dat de staat van de 90 jaar oude kademuur slechter is dan gedacht. De verstevigingswerkzaamheden werden dan ook gestaakt. Eind mei van dit jaar hadden de werkzaamheden eigenlijk al af moeten zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS