Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Grote sierboxen gaan als warme broodjes over de toonbank

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 december 2018 15:53

Foto: Dennis van Schie


De landelijke vuurwerkverkoop is weer begonnen. Vrijdag, zaterdag en maandag zijn dit jaar de dagen waarop je het spul mag inslaan. Veel vuurwerk is vooraf besteld, dus kunnen verkopers al goed aangeven wat dit jaar de toppers zijn: de compounds.

Compounds zijn grote cakeboxen met één lont. Na het afsteken heb je een aantal minuten plezier van de box. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: van een paar honderd gram tot boxen met 2 kilo kruit.

Ook bij verf- en behangwinkel Sosef-Knaap in Honselersdijk gaan de compounds als warme broodjes over de toonbank. "Bestellingen vooraf zijn vaak hoger dan de verkoop in de winkel", weet Sara Sosef. "Vaak leggen ze met buren geld bij elkaar". 

Nieuw dit jaar zijn de lanceerplatforms voor vuurpijlen, die moet de vuurwerkverkoper verplicht meegeven bij pijlen. "Net als vuurwerkbrillen", zegt verkoper Olav Boers. Volgens hem waren vroeger vooral de losse rotjes en grondbloemen populair. "Nu zie je een trend in pakketten".

Afsteken van vuurwerk mag pas op oudjaarsdag tussen 18.00 en nieuwjaarsochtend 02.00 uur. Wie voor of na deze tijden aan het knallen is, riskeert een boete. In onze regio gelden dit jaar vuurwerkvrije zones en in Maassluis is het vuurwerkdetectiesysteem weer van kracht. Dat systeem vangt knallen van illegaal vuurwerk op en geeft dit automatisch door aan de politie en het team van Handhaving en Toezicht. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS