Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

H6-weg nadert voltooiing

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 21 november 2019 10:20


De contouren van de nieuwe H6-weg in Hoek van Holland worden steeds beter zichtbaar. Een groot deel van de weg is geasfalteerd, op de weg is belijning aangebracht en de eerste verkeersborden staan in de grond.

De H6-weg verbindt straks de rotonde bij de vrachtwagens-ingang van Stena Line met metrostation Hoek van Holland Haven. Het is nog niet duidelijk wanneer de 1,5 kilometer lange ontsluitingsweg open gaat. Eerst moeten de werkzaamheden bij het metrostation af zijn, pas dan kan de H6-weg op het stationsgebied worden aangesloten. De gemeente Rotterdam verwacht dat de weg in februari af is, maar de ingebruikname laat waarschijnlijk langer op zich wachten.

In het stationsgebied wordt ook een zogeheten keerwand gerealiseerd. Dat is een zware betonnen L-vormige constructie die het hoogteverschil tussen de H6-wegen het metrospoor opvangt. Aan de Stena Line-zijde wordt een keerwand gemaakt die ook als achterkant zal dienen van het nieuwe stationsgebouw.

André Hazes
H6 staat overigens voor André Hazes. Na het overlijden van de volkszanger in 2004, is zijn as met een vuurpijl in Hoek van Holland de lucht in geschoten. Omdat de wind landinwaarts stond, kwam een deel van het as op het wegtracé terecht. H6 is de werknaam van het wegenproject, de straatnamencommissie bepaalde eerder dat de weg Hoeksebaan gaat heten. Niet zo gek, want daar sluit de weg straks op aan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS