Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Haalbaarheidsonderzoek naar plannen voor geconcentreerd sportpark

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 4 september 2018 23:06


Het Maassluise college van burgemeester en wethouder wil nader onderzoek laten doen naar de plannen van Eric Gudde en Gerrit Malipaard voor een geconcentreerd sportpark in Maassluis West. Dat heeft wethouder Gerard van der Wees laten weten. Hij begrijpt dat de plannen verregaande gevolgen kunnen hebben, vooral voor de verenigingen in Maassluis West en wil zich dan ook zeker bezig houden met de zorgen die er bij een aantal clubs zijn.

Het college wil dan ook meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het plan. "Uit dat onderzoek zal moeten blijken of deze hele exercitie een verbetering voor Maassluis is, zowel op het gebied van de sportverenigingen en cultuurverenigingen in het genoemde gebied, als de woningbouwcomponent op de vrijkomende locaties. Uitdagend is het in elk geval", aldus Van der Wees, die nu samen met de gemeenteraad onderzoeksvragen wil opstellen.

De visie van Gudde en Malipaard omvat een plan waarin diverse sportverenigingen als Excelsior Maassluis, MSV'71 en Evergreen met elkaar op één sportpark zitten met nieuwe gebouwen en een gezamenlijke ruimte. De mannen vinden de huidige accomodaties vaak armoedig, zeker in vergelijking met die van sportclubs in omliggende gemeenten. Ook denken ze dat er door de concentratie meer ruimte vrijkomt voor woningbouw, waardoor de stad meer inwoners kan herbergen.

Niet iedereen ziet de plannen zitten. De voorzitter van MSV'71 heeft al openlijk afstand genomen van het idee, net als de besturen van zes andere verenigingen in Maassluis West. Ook moet er nog goed worden nagedacht over waar de gebruikers van het muziekgebouw (die nu een accommodatie midden in het sportpark hebben - red.) naartoe moeten als de plannen doorgaan. Genoemde opties zijn in de nieuwe sporthal die er dan moet komen of aansluiting vinden bij Theater Koningshof.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS