Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Half jaar cel in voor steekincident Honselersdijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2019 14:37


Een 50-jarige Poolse man is woensdag veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, voor een steekincident in een woning aan de Endeldijk in Honselersdijk. Daarbij raakte zijn 33-jarige huisgenoot zwaargewond.

De twee hadden die nacht ruzie over een mogelijke uithuiszetting van de veroordeelde. Mogelijk was er ook drank in het spel. Rond 02.00 uur werden de andere bewoners gewekt toen het bebloede slachtoffer op zoek was naar hulp. De verdachte was toen al gevlucht, maar werd de avond daarna aangehouden.

Tijdens de rechtszaak verklaarde de man dat hij handelde uit noodweer, omdat hij door het slachtoffer zou zijn aangevallen. Volgens de rechtbank zijn er in het dossier echter te weinig aanknopingspunten te vinden die dat scenario ondersteunen.


De officier van justitie eiste twee weken terug overigens drie jaar cel. De straf valt nu een stuk lager uit, omdat het OM uitging van poging tot doodslag. Dit kan volgens de rechter niet worden bewezen, waardoor de man nu wordt bestraft voor poging tot zware mishandeling.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS