Handbal: regioploegen blijven vandaag ongeslagen

De reserves van Quintus hebben eindelijk weer een verwinning weten te behalen na twee zeperds op rij. Het derde team van Quintus won weer en stijgt naar de derde plaats in hun divisie. De reserves van Westlandia (dames) speelden in de streekderby tegen WHC gelijk.

Na twee nederlagen op rij hebben de reserves van Wematrans/Quintus weer een overwinning kunnen vieren. Voorafgaand aan deze speelronde was Atomium'61 de nummer elf van de ranglijst. De Rotterdammers waren geen partij voor de dadendrang van de Heulse ploeg. In de Eekhouthal leidde de thuisploeg na de eerste helft met 21-14. Na de pauze bleef de marge hetzelfde en won Quintus overtuigend met 39-26. Bob Kouwenhoven was met elf doelpunten het meest trefzeker.

Het derde team van Fiqas/Aalsmeer wist de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Volgende week ontvangt Quintus overigens streekgenoot DIOS. Quintus, Aalsmeer en Volendam gaan aan kop en hebben twee punten meer dan DIOS.

Het derde team van Quintus is opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. In de Eekhouthal versloeg de promovendus Habo'95, dat vorig seizoen degradeerde uit de eerste divisie. De Heulse ploeg speelde prima en legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. De ruststand was met 18-10 in het voordeel van Quintus. Na de pauze liep de thuisploeg weg van de tegenstander en won met 33-22. Nigel Zuiderwijk en Koen Dekkers scoorden ieder acht keer. Vorige week viel Luc van Steenbergen uit met een knieblessure en het lijkt in eerste instantie mee te vallen. Hij kon rustig warmlopen, maar speelde niet.

De reserves van WPK/Westlandia hebben een punt overgehouden aan de streekderby tegen WHC. Beide ploegen schotelden het publiek in sporthal De Pijl een spannende wedstrijd voor. Het duel eindigde in 19-19. Na negen speelronden hebben beide ploegen negen punten uit negen wedstrijden.