Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Handbalcoaches De Koning en Rijkens stoppen bij Velo

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 16 mei 2019 19:09


Bart de Koning en Richard Rijkens staan komend seizoen toch niet aan het roer als trainers van handbalvereniging Venéco/Velo in Wateringen. Het duo loodste de damesselectie afgelopen seizoen naar het kampioenschap in de tweede divisie en daarmee promotie naar de eerste divisie. Door beslissingen die binnen de club zijn genomen, hebben de twee toch besloten 'de opdracht terug te geven'.

De Koning en Rijkens stelden vorig jaar een tweejarenplan op, om zo het handbal bij het eerste en het tweede team naar een hoger niveau te tillen. Daarin zijn soms moeilijke beslissingen genomen. "Er zijn mooie stappen gezet", vindt Rijkens.

Toch heeft een 'onoverkomelijk verschil van inzicht tussen het bestuur en de coaches' nu een einde gemaakt aan de samenwerking. Volgens Rijkens heeft dat te maken met al genomen beslissingen die toch zijn teruggedraaid. Onlangs bleek dat weer het geval en werd het duo daarover per e-mail op de hoogte gesteld. "Dit was de druppel die de emmer deed overlopen, zeker omdat het geen incident was."

De twee hebben afgelopen dinsdag de selectie geïnformeerd en dat leverde veel teleurstelling op. "Deze zaak kent alleen maar verliezers", aldus Rijkens. "We hadden graag doorgegaan. Er zit veel potentie in de groep."

Het bestuur van Velo meldt in een persverklaring 'trots' te zijn op wat De Koning en Rijkens hebben gepresteerd. " Het bestuur, de selectie en de begeleiding betreuren hun besluit maar willen Bart en Richard bedanken voor de inzet en de betrokkenheid bij onze dames selectie en wensen hun veel succes." Rijkens: "De vereniging, het bestuur, maar ook de sponsor hebben veel voor ons mogelijk gemaakt."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS