Patrick Dolkens 6

Handbaldames Quintus na thriller naar halve finale bekertoernooi

Het is de handbalsters van Quintus gelukt om de laatste vier van het nationale bekertoernooi te bereiken. Na een echte bekerkraker tegen VZV liepen de Heulse dames met een nipte overwinning van het veld af. In sporthal 't Zijveld werd het 22-23.

Na de Europese wedstrijd van afgelopen zondag moest de Heulse ploeg wederom tot het uiterste gaan. De wedstrijd werd beslist na verlenging.

Veld-Zijdewind-Vooruit (VZV) en Quintus ontliepen elkaar weinig in deze wedstrijd. De eerste helft eindigde in een gelijke stand: 11-11. De spanning steeg in de tweede helft per minuut. Quintus kwam op een 12-13 voorsprong, maar zag de thuisploeg langszij komen en een marge van twee doelpunten nemen (16-14). Luttele minuten later was de stand wederom in evenwicht: 16-16. Met nog ruim zes minuten te gaan, kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 19-18. In de slotfase werd nog eenmaal gescoord en dat betekende verlenging: 19-19.

In de eerste helft van de verlenging kwam VZV twee keer op een voorsprong van één treffer, maar Quintus kwam iedere keer weer langszij. Vlak voor het einde van de eerste verlenging kwam de Heulse ploeg op voorsprong: 21-22. In de laatste vijf minuten van de verlenging verdubbelde Quintus de marge (21-23), waarna VZV nog maar één keer tot scoren kwam.

In de halve finale speelt Quintus een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen het tweede team van VOC en SEW. Deze wedstrijd staat gepland in de eerste week van april.

Het worden drukke weken in april voor de Heulse ploeg met een wedstrijd in het bekertoernooi, een tweeluik in de halve finale om het landskampioenschap en twee Europese wedstrijden en misschien wel meer.